Een klacht over pootgoed? Het komt helaas voor, maar niemand zit erop te wachten. Om de oorzaak en achtergrond van klachten in beeld te krijgen, is het ketenproject pootgoed gestart. Hierin werken afnemers zoals Aviko Potato, pootgoedhandelshuizen, de NAK en de brancheorganisatie (BO) akkerbouw samen.

Het gezamenlijke doel is om pootgoedklachten zo veel mogelijk te voorkomen. Dankzij het project is er steeds meer inzicht in de oorzaken van pootgoedklachten en mogelijke oplossingen om de problemen te voorkomen.

Het blijkt dat 50% van de pootgoedproblemen wordt veroorzaakt aan de ‘consumptiekant’ van de keten. Er is dus ook werk aan de winkel voor consumptietelers en andere partijen na het pootgoedbedrijf. Hierop komen wij de komende periode zeker bij u terug met tips en aandachtspunten om pootgoedproblemen te verminderen.

Informatief filmpje

Vanuit het ketenproject wordt uiteraard ook gecommuniceerd over de opzet en de uitkomsten. Zo is er een animatiefilmpje gemaakt waarin het project op eenvoudige en duidelijke wijze wordt uitgelegd. U vindt dit filmpje onder aan de pagina. Ook heeft het blad Aardappelwereld In januari aandacht besteed tussentijdse resultaten.