“Op de beurs Agro Techniek Assen hebben we een groot aantal akkerbouwers gesproken die geïnteresseerd zijn de teelt van onze Hoge Droge Stof (HDS) rassen”, vertelt buitendienstmedewerker Geert-Jan Smegen. Hij kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de deelname door Aviko Potato aan de landbouwbeurs.

Assen 2Samen met collega’s Martin Tillema en Leon Tiggeloven bemande hij op 10, 11 en 12 december de stand van Aviko Potato die zich mocht verheugen in een verrassend grote belangstelling. “Wij zijn bekende gezichten in het gebied; dat is makkelijk voor het eerste contact”, aldus Smegen. “En we hadden een mooie prijsvraag waarbij de winnaar 10 ton gratis pootgoed kon winnen. Maar de belangrijkste reden voor de interesse is dat veel telers in het gebied op zoek zijn naar extra financiële waardering voor hun product. De Veenkoloniale boeren hebben twee zware seizoenen achter de rug en zijn op zoek naar renderende alternatieven. Veel bezoekers aan de stand toonden daarom serieuze interesse in de teelt van onze HDS-rassen.”

Telergroep uitbreiden

Nu de contractprijzen bekend zijn, worden alle geïnteresseerde telers binnenkort individueel benaderd om samen met Aviko Potato de mogelijkheden te bespreken. “We hebben goede hoop dat we met de huidige groep telers in oogstjaar 2020 flink kunnen uitbreiden”, besluit Smegen. En inmiddels is ook de winnaar van de prijsvraag bekend. De 10 ton pootgoed werd onlangs symbolisch door buitendienstmedewerker Martin Tillema overgedragen aan de akkerbouwer De Haan uit Slochteren.