Aviko Potato breidt het ‘Rixona-areaal’ opnieuw uit. Dat biedt kansen voor telers in Noordoost-Nederland om hun saldo per hectare te verbeteren. Aviko Potato is aanwezig op de Landbouw Vakbeurs in Assen om de telers te infomeren over de teelt van aardappelen voor granulaat en vlokken.

Manfred van ’t Erve, buitendienstmedewerker van Aviko Potato, merkt veel animo onder telers in Noordoost-Nederland. ,,Telers zoeken naar financiële meerwaarde voor de producten die zij telen. En de teelt van aardappelen voor granulaat en vlokken heeft een hogere financiële opbrengst dan de traditionele zetmeelteelt.’’ Ook ziet een deel van de telers volgens hem kansen voor lange bewaring tegen de zeer reële bewaarvergoeding van Aviko Potato.

Meer rendement

Op de Aviko-stand wordt de Rixona-teelt volledig in beeld gebracht, van grondstof tot eindproduct. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om meer rendement uit de aardappelteelt te halen? Vraag het de mensen van Aviko Potato. Zij kunnen u alles vertellen over de geschikte rassen, vaste prijzen per ton, staffel voor het onderwatergewicht en premie voor laag suiker.

Assen2 Assen1