Tijdens de bewaring gaat een deel van het rendement van aardappelen verloren. Dat komt met name door vochtverlies. Niet alle verliezen zijn te vermijden, maar Aviko Potato ondersteunt haar telers graag om de onnodige verliezen tot een minimum te beperken.

Voor aardappeltelers is het beperken van bewaarverliezen een belangrijk thema. Dat werd bevestigd tijdens de bewaaravonden die afgelopen winter werden gehouden. Peter Maljaars, bewaarspecialist bij Omnivent, vergeleek de aardappelen met voetbal: ,,Met aardappelen speel je een hele wedstrijd. De eerste helft is de teelt, de tweede helft de bewaring. En juist in die tweede helft kun je nog hard onderuit gaan als je niet goed presteert.”

Verdiep uw bewaarkennis

De talrijke positieve reacties die Aviko Potato naar aanleiding van de bewaaravonden ontving, waren aanleiding om een plan voor studiegroepen uit te werken. Daarin hebben ook Tolsma en Omnivent een rol gespeeld. De studiegroepen starten in september. In relatief kleine groepen gaan telers hun bewaarkennis verdiepen. De specialisten van Tolsma en Omnivent ondersteunen de bewaarstudiegroepen.

Meld u nu aan

Aviko Potato wil eind juli de indeling en planning van de studiegroepen afronden. Wilt u uw kennis over bewaring vergroten? Meld u dan nu snel aan voor de studiegroepen bewaring via onderstaand formulier.

Aanmelden ATC jaarvergadering 2023

 Meld u aan via het onderstaande formulier.

 

 

Naam(*)
Vul alstublieft uw naam in
Aviko Potato telernummer(*)
Vul alstublieft uw telersnummer in
Woonplaats(*)
Vul alstublieft uw woonplaats in
Email(*)
Vul alstublieft uw e-mailadres in
Aantal gasten(*)
Ongeldige invoer