Aviko, een onderneming van Royal Cosun, heeft overeenstemming bereikt over de overname van een meerderheidsaandeel in het Beierse familiebedrijf Amberger uit Oberdolling. Aviko investeert daarmee in een verdere verbetering van haar positie in de Duitse en Oostenrijkse Foodservice markt. De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse toezichthouder.

Complementair assortiment

Duitsland en Oostenrijk zijn belangrijke markten voor Aviko. Met de overname voegt Aviko een breed pakket van aardappelspecialiteiten toe aan het assortiment. Daarmee is Aviko nog beter in staat de Duitse en Oostenrijkse Foodservice markten te bedienen en haar positie verder uit te bouwen.

Optimale bedrijfsmix

Stonden enige jaren geleden grote multinationals vaak voor de keuze van een globale of lokale strategie, in deze tijd streven steeds meer bedrijven naar een optimale mix van beiden. Aviko combineert met de aangekondigde overname de schaalvoordelen van een globale speler met nieuwe mogelijkheden om vanuit het Beierse bedrijf kwalitatief hoogwaardige verse aardappelspecialiteiten met Duitse herkomst te maken.

Goede match

De firma Amberger is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige verse aardappelproducten. De grondstoffen worden volgens strikte principes uit de directe omgeving betrokken. Producten worden voornamelijk afgezet in Foodservice. De directie van Amberger ziet de deelname van Aviko als een positieve stap voor de groei en de voortzetting van het familiebedrijf in de toekomst. De heren Martin en Wolfram Amberger zullen als Geschäftsführer de dagelijkse leiding blijven voeren over de Amberger organisatie.