Op 1 februari jl. is Sander Hutten (27) in dienst getreden bij Aviko Potato in Dronten. Hij neemt daar als planner de taken over van Ferry Medemblik. Sander zat al sinds 10 augustus op detacheringbasis op de afdeling logistiek en heeft zijn inwerkperiode er feitelijk al op zitten.

Sander wordt verantwoordelijk voor de bevoorrading van de Rixona fabrieken in Warffum en Venray, de verlading van telers naar Aviko Proven, de verladingen buiten de Avikogroep en gaat komend voorjaar ook de uitlevering van het pootgoed begeleiden. Hij wordt de spin in het web tussen telers, buitendienst en transporteurs. De functie bij Aviko Potato sluit naadloos aan op zijn vorige baan; bij AB Agri Transport (voorheen Butter Group) coördineerde Sander de ritten van de vrachtwagenchauffeurs in overleg met de telers. Gezien zijn “ voorgeschiedenis” heeft hij er alle vertrouwen in dat hij de goede logistieke dienstverlening van Aviko Potato kan voortzetten.

Ook in zijn studietijd verbleef Sander al in Dronten; aan de CAH Vilentum volgde hij de studie Bedrijfskunde & Agribusiness. Als “ minor” vakken deed hij exportmanagement en agrologistiek. Zijn stage bracht hem bij Butter en zo is het cirkeltje weer rond. Sander woont in Twello.

Sander