Vanaf begin augustus 2015 kunnen telers de meeste relevante documenten vinden op het vernieuwde Extranet van Aviko Potato. Dit nieuwe portaal is sneller en biedt meer mogelijkheden dan het huidige systeem. Telers krijgen binnenkort via de mail bericht.

Oorspronkelijk was de planning om al per juli j.l. live te gaan. Dit is door grote drukte niet gehaald, maar achter de schermen is druk gewerkt om de belangrijkste informatie geschikt te maken en klaar te zetten. Per begin augustus is dit een feit.

Wat vind ik op Extranet?

In eerste instantie is de volgende informatie beschikbaar, zoals box-/veldmonsters rapporten en algemene informatie, zoals GlobalGap certificering. Op zeer korte termijn volgen de inkoopcontracten en pootgoedfacturen. Nieuw daarbij is dat deze documenten als pdf’s worden gepresenteerd; u beschikt dan dus online over de originele documenten.

Waar vind ik mijn ‘oude’ informatie?

Vooralsnog blijft het huidige Extranet bestaan. Hierop staat voor consumptietelers alle informatie tot en met 2014; op het nieuwe Extranet vinden zij de informatie vanaf 2015. Pootgoedinformatie is te vinden op het nieuwe Extranet vanaf ‘oogst 2014’.

Hoe krijg ik toegang?

Alle aangesloten telers krijgen komende week of de week er op een e-mail toegezonden vanuit Aviko Potato. Daarin wordt de telers gevraagd zich opnieuw te registeren via vernieuwde telernummer en persoonlijke wachtwoord. Na een bevestigingsmail heeft u voortaan toegang tot het nieuwe Extranet.

Tip voor telers: mocht u specifieke Extranet-documenten over 2015 willen inzien, mail dan naar info@avikopotato.nl. Aviko Potato zorgt dat u ze zo snel mogelijk toegemaild krijgt.