Bent u ook al klaar voor het nieuwe seizoen? Doe de checklist!

De eerste aardappelen worden al geleverd. Voordat een teler kan leveren, moet eerst een aantal administratieve zaken op het gebied van voedselveiligheid, certificering en teeltregistratie op orde zijn. We hebben ze even voor u op een rij gezet:

- Voordat u de aardappelen aflevert, moet de kwaliteit van de partij bij Aviko Potato bekend zijn. Aanvullend zal gevraagd worden:

  • Bent u goedgekeurd voor voedselveiligheid? Heeft u een geldig certificaat? 
  • Is uw teeltregistratie binnen?

- Voor 22 augustus 2014 hebben wij uw machtiging nodig om bij de keuringsinstantie uw voedselveiligheidsgegevens op te vragen en door te laten sturen naar Aviko Potato. Zonder inzicht kan de verlading van aardappelen niet beginnen.

- Levert u meerdere rassen aan Aviko Potato, dan moet u die vrijgeven;

  • Zit u bij NAK AGRO, dan kunt u de machtiging telefonisch aan hen doorgeven (088 - 625 24 76);
  • Zit u bij SGS? Dan kunt u de machtiging per mail doorgeven(nl.ppc@sgs.com). Geef in de mail aan dat het om voedselveiligheid VVA(K) of Global GAP gaat en dat u Aviko Potato machtigt voor de inspectie- en analyseresultaten. Vermeld ook uw bedrijfsnaam en uw SGS nummer (staat op rapporten en certificaten);
  • Zit u bij een andere certificerende instelling? Vraag dan even bij hen hoe u de machtiging moet regelen;

- In uw managementsysteem kunt u de teeltregistratiegegevens vrijgeven voor Aviko Potato. Deze komen dan automatisch beschikbaar voor Aviko Potato. Heeft u geen managementsysteem, dan kunt u de teeltregistratie via het extranet van Aviko Potato aanleveren;

- Bent u Global GAP gecertificeerd en heeft u een GN-verklaring nodig? Ga dan naar het extranet van Aviko Potato (teeltregistratie -> Global Gap -> klik op 'hier' -> de PDF met de GN-verklaring opent)

Heeft u nog aanvullende vragen over deze administratieve zaken? Neem dan contact op met uw buitendienstmedewerker.