Zowel de telers áls Aviko Potato willen de kwaliteit van de aardappelen gedurende het seizoen goed volgen. Daarom nemen de medewerkers van de kwaliteitsdienst met regelmaat monsters van alle opgeslagen partijen. Daarbij nemen de medewerkers geen risico's als het gaat om persoonlijke veiligheid.

Zorg voor onze medewerkers

Aviko Potato werkt met een veiligheidsprotocol, want we zijn héél zuinig op onze medewerkers. Vaak werken ze op hoogte en in donkere ruimtes. Om die reden dragen ze geschikt schoeisel, werkkleding en hebben ze een zaklamp bij zich. Ook beschikt elke monsternemer over een veilige en degelijke trap voor het geval die ter plaatse niet voorhanden is.

Help mee aan de veiligheid van monsternemers

Uiteraard vragen wij ook de telers om hun verantwoordelijkheid te nemen. De belangrijkste richtlijnen zijn:

  • goede bereikbaarheid van de box
  • veilige opgang naar de box
  • stevige wand om de trap tegen te zetten
  • voldoende ruimte om de trap heen
  • eventueel loopplanken of een oude transportband over de aardappelen
  • goede verlichting in bewaring en drukkamer
Geen risico's

De monsternemer beoordeelt de situatie ter plaatse aan de hand van het Aviko Potato veiligheidsprotocol. Daarbij kan het voorkomen dat bij onveilige situaties er geen monsters worden genomen. Monsternemers nemen geen risico's! In zo'n geval zoeken we in overleg met de teler een passende oplossing. Bekijk hier onze veiligheidsrichtlijnen op het erf.

Veiligheidsschoenen bij tarreren

Bezoekers van het sorteerbedrijf van Aviko Potato vallen ook onder het veiligheidsbeleid van Aviko. Telers die aanwezig willen zijn bij het tarreren, verzoeken we om zelf zorg te dragen voor veiligheidsschoenen (met stalen neus). Een helm en eenmalige oordoppen stelt Aviko Potato ter plekke beschikbaar. Samen zorgen we zo voor een optimale veiligheid.