Aviko Potato contracteert aardappelen voor de droogindustrie in meerdere gebieden in Nederland. Dit levert een vruchtbare wisselwerking op tussen de aardappeltelers en de twee Aviko Rixona-fabrieken die de aardappelen tot vlokken en granulaat verwerken.

De droogindustrie-aardappelen geven de telers meer keuze in afzet en teeltrendement. Het volume groeit nog steeds. Aviko Potato was aanwezig op de Landbouwbeurs in Assen, midden in het teeltgebied, om daar haar telers te ontmoeten. 

Lange bewaring & studiegroep

De vlokken- en granulaatteelt vraagt van telers de nodige kennis en ervaring op het gebied van lange bewaring van aardappelen met behoud van kwaliteit. Daarom begeleiden de afdeling agronomie van Aviko Potato en DLV Plant samen een studiegroep van droogindustrie-telers. Onderwerpen die aan bod komen zijn: jaarrond leveren, bewaarmethoden, bewaarverliezen en versuikering. Achterliggend doel is het rendement voor zowel de teler als de fabriek verhogen. Heeft u interesse om aan te sluiten? Vraag dan uw Aviko Potato buitendienstmedewerker naar de mogelijkheden.

Groei droogindustrie

Aviko Potato levert sinds jaar en dag de aardappelen aan de Aviko Rixona fabrieken in Venray (L.) en Warffum (Gr.). De restaardappelen van de fritesindustrie werden er aanvankelijk verwerkt tot droge aardappelproducten, een grondstof voor de snackfabrikanten. Tegenwoordig verwerken de fritesfabrieken de restaardappelen zelf. Bijvoorbeeld tot schijfjes. Vanuit die achtergrond biedt Aviko Potato concurrerende contracten voor droogindustrie-aardappelen en is er steeds meer ruimte voor uitbreiding van het areaal.

Meer weten?

Neem contact op met Martin Tillema (+31 (0)6 229 320 23) martin.tillema@avikopotato.nl of Peter van den Berg (+31 (0)6 192 769 48) peter.van.den.berg@avikopotato.nl